Publicat per

Final del projecte

Aqui teniu una proposta d’activitat fer per els alumnes

Teoria donada:

Les arrels de les arrels quadrades

Igual que la multiplicació o la resta de les operacions, l’algoritme per a calcular una arrel quadrada ha anat variant amb el temps. El més antic que es coneix té més de 5000 anys i s’utilitzava a l’antiga Mesopotàmia: feien servir unes taules en què trobaven els resultats d’una manera més o menys directa.

 

El resultat es podia ajustar més utilitzant taules amb quadrats de fraccions (1, 1 i ¼, 1 i 1/3,etc.). Actualment trobem molts decimals només polsant la tecla de la calculadora. Un dels mètodes més interessants per a calcular una arrel quadrada s’usava en l’antiga Grècia, farà uns 2000 anys.

 

Nom de l’equip i participants

x

INTRODUCCIÓ

En aquesta etapa ens centrarem en les arrels quadres. Per això hem creat un joc per començar a memoritzar les arrels quadrades. Ele joc és d’un màxim de 10 persones i un mínim de 4.

PROCEDIMENTS

El grup es posa en rotllana, el primer jugador ha de dir un número i ha de llançar la pilota a un company perquè digui l’arrel quadrada d’aquest. Si aquest no sap la resposta i un altre membre del cercle sap la resposta haurà de posar la mà al mig de la rotllana (a terra) i dir la resposta. Cada resposta correcta en u punt més. Si li treus una resposta a un company són 2 punts. Qui tingui més punts guanya. Per l’alta bada cada persona té 3 vides, cada cop que es respongui una resposta incorrecta, es llevarà una vida.

CONCLUSIÓ I PROBLEMES

-Al principi, no tothom se saben les arrels quadrades, després de 3 rondes hem vist que els participants comencen a saber les arrels quadrades.

 

Regles:         x                                    Nom de l’equip i participants:     x

  • 1. Cada persona té 3 vides, cada resposta incorrecta és una vida menys.
  • 2. Cada resposta correcta és un punt, cada resposta robada son 2.
  • 3. Un cop una persona posa la mà a terra, ningú podrà parlar excepte ella.
  • 4. Si un company respon a la pregunta i no és el seu torn queda eliminat.

 

 

Debat0el Final del projecte

Deixa un comentari